maandag 1 november 2010

Dag 5 : Crystal River Manatee Encounter


We worden voor de wekker gaat wakker, deze hadden we gevraagd ons tegen 7uur wakker te maken.. We springen soepel uit ons bed, en maken koffie en zetten wat brood met opsnit op tafel. Tijdens het eten kunnen we het eerlijk gezegd niet, laten de reacties op het weblog te lezen.. Het is een meer dan leuk begin van de dag !!  Daarna als we onze kleren aan hebben en gedouchte zijn ( dit in willekeurige volgorde) ruimen we de koelbox in, er passen een paar blikjes cola, donuts, en …wat water in. De koelelementjes liggen onder op, dit moet goed gaan, we nemen handdoeken mee, en de zwemkleding hebben we al aan.
Voor de duidelijkheid zitten we met normale kleding in de auto, en hebben daar onder de zwemkleding al aan gedaan..

Tegen 8.00 uur rijden we bij huis weg, en als we richting Clermont rijden, komt de mist nog steeds van de grond af..
PA311524PA311533

Tegen de tijd dat we borden Inverness zien, is het echt mooi weer aan het worden. We genieten van het uitzicht welke Alex, afgelopen zomer vaker heeft gezien.. De route ernaar toe heeft hele mooie stukken.. we zien koeien grazen op inmens grote vlaktes, het doet bijna Texaans aan zo .

PA311525

Tegen 10.00 uur zijn we op de parkeerplaats, bij Pete’s Pier… We lopen naar een soort winkeltje, en betalen daar 5 dollar voor het parkeren. We krijgen een a4 tje mee….. Ik leg deze zichtbaar op het Dashboard, en we wachten op wat  komen gaat…  Tegen half elf vertrekken we over de mooie binnen wateren van Crystal River.. Het water is echt heeeel doorzichtig hier.

PA311548

Je kan zo op de bodem kijken, en de captain doet echt zijn best om Manatees te spotten. Na een halfuur, zet hij de motor uit, en laat het anker zakken. Hij wijst naar de bodem, en vraagt een ieder om zich heel langzaam in het water te laten zakken. Je moet dit doen met zo weinig mogelijk geluid, je krijgt zo’n soort pvc drijf speeltje mee. Hiermee kun je drijven en rustig hangend naar beneden kijken, het beste is om niet met je benen te bewegen. De manatee zou je per ongeluk kunnen laten schrikken.. en dan zwemt deze weg.

PICT0073

Hier zie je Mandy te water zakken met zo,n roze buis, ik kan je vertellen, het is een mega ervaring. Het is gaaf als de Manatee heel rustig naar boven zwemt adem haalt en weer rustig naar de bodem daalt. Mandy blijft dicht bij me, maar als snel heeft ze door dat deze prachtige dieren niets doen. We blijven zeker 20 Minuten in het water, de captain wekt niet de indruk haast te hebben vandaag.

PICT0013Manatee2

We raken er niet over uitgepraat,dit is zo gaaf, hoewel deze Manatee heel rustig was konden we hem maar moeilijk aanraken. De Captain vertelde dat er vele Manatees juist heel nieuwsgierig zijn, en dus naar je toe komen. Dat geluk hadden we niet, maar kippevel all over the place dat zeker. Hadden we plezier ??:

PA311562PA311564

Dacht het wel zeg, we varen zo door de wateren van Crystal River en gaan dan richting Three Sister Springs … Voor de ingang wordt de boot weer ten anker gebracht, en gaan  we weer te water. Three Sister Springs is niet toegankelijk per boot.. wel zwemmend tussen paaltjes door.. Wat is dit mooi zeg..

PA311639

Zo helder, dit is echt heel erg mooi, we zijn even in een heeel andere wereld.
Na 15 Minuten zwemmen we terug naar de boot, we zullen wel naar de haven terug moeten…  vermoed ik, het is inmiddels al 12:45 uur. Wanneer we bij de boot aankomen, wil de kaptein nog een natuurgebied aan doen. We zijn de laatste rit vandaag, en ze zijn weer aan het indraaien voor het nieuwe Seizoen, deze begint eigenlijk vanaf 15 November…

We hebben geluk, de plek waar we nu weer terecht komen, lijkt wel Scenic Boat Tour meets een gave airboat ride in de middel of niks.. We varen langs prachtige huizen, het water is ook hier weer mega schoon zeg..

PA311548PA311556

Daan komen we op open water, en varen langs hele mooie plekken, ik hou hiervan, ik ben blij dat ik dat mag fotograferen, dat we dit kunnen zien.
De Captain doet echt zijn best om er een top dag van te maken, het is nu 13:30 uur, en we kijken onze ogen uit.  Diegene die het weblog volgen, nemen me maar niet kwalijk dat ik altijd veel foto’s gebruik..

 PA311651PA311661

Opeens gaat wederom de motor uit, anker te water…. daar wijst de captain … wij zien ze ook. Het is een moeder met jong… Wat gaaf, het jong is heel nieuwsgierig en komt op de boot af. We gaan langzaam het water in, als Mandy het water in wil en nog half aan het trappetje hangt krijgt ze bezoek. James Taylor zingt .. ‘You've Got A Friend ‘ nou echt wel…

ManateeMandy

Even later zijn we allemaal in het water, en de Manatees blijven nieuwsgierig hangen wat leuke foto’s oplevert.. Het is onbeschrijfelijk, ik doe een poging… nee ik kan niet onder woorden brengen hoe leuk we dit vinden. We zijn echt onder de indruk, het aanraken, ogen die je echt heeel lief aankijken. Er is totale vrede tussen ons en de manatees… je mag ze gewoon aaien… 

   PICT0058

We blijven zo weer een minuut of 20 genieten, dan worden we terug aan boord geroepen. Het is tijd om terug te gaan…tegen drie uur zijn weer terug bij de auto..

We nemen afscheid, van iedereen en stappen in de auto, tijdens de terug weg raken we niet uitgepraat over deze bijzondere dag.. Dit zal je niet heel veel keer doen in je leven.. dan was deze encounter wel heel gaaf.. Dan heb ik het nog geeneens over een schildpad welke heerlijk op een boomstam van de zon lag te genieten.. Ach er moet ook nog wat over blijven voor een fotoverhaal, deze dag verdiend zo,n slot.. Wanneer  we bij Clermont aankomen, landen we bij Olive Garden.. Ik neem de Tour of Italy… Mandy neemt de Mixed Grill, oef het was weer heerlijk.. Wanneer we thuis komen, zetten we koffie en genieten met een bak koffie en de laptops op het balkon van de ondergaande zon..

PA311706PA311710

Daarna gaan we naar binnen en maak ik een verslag van vandaag, en zullen we nog wat na genieten in de hottub die ik heb aangezet.

Hier het fotoverhaal

Tot Morgen…

36 opmerkingen:

  1. Wat een belevenis schitterend.Heb genoten Ma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fantastische dag hebben jullie gehad. Heb er echt van genoten om het te lezen.

    Wat gaaf dat ze op het laatst toch nog heel dicht bij jullie kwamen zodat jullie ze konden aaien.

    Lijkt me echt geweldig om zo iets een keer meegemaakt te hebben. Zou er denk ik ook niet over uitgepraat raken. Wat een geweldige ervaring moet dit zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw! Wat een supergave ervaring!!! Was even bang dat het avontuur na de eerste 20 minuten stopte, maar gelukkig hebben jullie ze van nog dichterbij kunnen meemaken! Helemaal super!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig, prachtig zeg, wat een unieke ervaring moet dit zijn. Helaas durft Petra dit niet aan want anders zou ik het ook zo doen.

    De bijbehorende fotos zijn ook echt schitterend en wat mij betreft mag je er elke dag veel plaatsen, want dat doe ik namelijk ook altijd ;-)

    Groetjes,
    Pieter & Petra "PenPe"

    ps,
    Ik heb aan Shirley vd Cracker Barrel doorgegeven dat jullie in de buurt zijn en ook de link van jullie blog gegeven :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, het is gaaf hoor wat een prachtige ervaring. Het blijft enorm grappig te zien hoe groot (lees klein) die ogen van die enorme dieren zijn. Ze stralen echt rust uit. Jullie ook trouwens....
    Lekker gegeten bij Olive Garden, wat wil een mens nog meer!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Echt super gaaf voor jullie om dit mee te mogen maken, en weer zo mooi verwoord, heel fijn om jullie verslagen weer mee te mogen lezen.
    grtjes Mineke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. WAUW wat een dag en wat een foto's supergaaf.

    Foto's zeggen veel dus we snappen dat jullie onder de indruk waren. Dit is een hele leuke tour...voor op ons to do lijstje

    Veel plezier vandaag

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jemig wat is dit gaaf zeg. Wat een indruk moet dit bij jullie hebben achtergelaten. En foto's zeggen vaak meer dan woorden hoor. Dus blijf vooral (veel) foto's plaatsen. Zeker van deze uitzonderlijke momenten.
    Jullie zijn weer goed bezig !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een superervaring! Prachtig om te zien, wat een lieve beesten zijn het, zo groot maar echt schattig. Die tubes vinden wij ook super om in het zwembad mee te drijven. Mooie foto's en een heerlijk verslag, wat is Florida toch veelzijdig. Veel plezier weer,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Inderdaad een onbeschrijfelijke gave ervaring.
    Nog bedankt voor je reactie op onze blog.
    Wat de foto's betreft kan het nooit genoeg zijn. Het geeft ons absoluut een beeld die bijna met geen woorden te beschrijven is, alhoewel je dat ook aardig lukt ;)
    Op naar jullie volgende dag, we zien er al weer naar uit.
    Heel veel plezier weer gewenst vanuit een mistig en vochtig Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wauw, wat een mooie ervaring weer!! Dat geluksgevoel is toch onbeschrijfelijk, fantastisch! Die gaat op het lijstje, voor als we ooit nog een keer die kant op gaan.
    Maak maar veel mooie foto's, wij genieten ervan.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. A, once in a lifetime experience, zou ik zeggen, amaai, wat een leuke dag zeg!

    Ik vind het leuk als je zo wat meer foto's plaatst, dan kunnen we er ons meer in inleven hé :D
    Wat is dit weer een amazing vacation zeg.

    Grt Hans uit Koekelare

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jeetje wat een top ervaring....Ennuh Rick, maak jij maar lekker veel foto's hoor dat vinden wij helemaaaaaaal niet erg.Trouwens, mooie villa hebben jullie weer, met enorm veel privacy aan de achterzijde. Waar ligt deze villa?
    Have Fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een onvergetelijke dag hebben jullie beleefd zeg, weer iets om toe te voegen aan mijn ooit To Do lijst!!
    En wat de foto's betreft...daar kun je echt nooit genoeg van plaatsen hoor....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ik denk niet dat dit een goed plan is om met de drie meiden te gaan doen (die echt weten niet wat rustig in het water gaan betekend ;-)) maar dit ga ik wel onthouden. Ik weet zeker dat mijn tijd vast nog wel een keertje gaat komen.
    Nog veel meer plezier toegewenst want dan wordt mijn verlanglijstje vast ook nog langer

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk he :-) Wij gaan het zeker ook nog een keer doen.

    Three Sister springs is echt super mooi idd!

    Zo te lezen weer een super top dag gehad.

    nog veel plezier verder!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een top dag hebben jullie beleeft, Wij hebben genoten van jullie verhaal.
    De foto's zijn heel erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Inderdaad is de omgeving van Inverness erg mooi. Maar wat een heerlijke foto's heb je gemaakt. Echt complimenten. Enne, foto's kunnen nooit genoeg geplaatst worden bij een verslag. Deze zeggen vaak meer dan dat je met woorden kunt beschrijven.

    Het was weer een groot feest voor jullie !!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Sorry voor de foto's? Das juist leuk! ben echt jaloers, wat een superervaring!

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een superdag hebben jullie gehad, zeg. Veel foto's geeft juist een leuke indruk van jullie dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Super ervaring, deze tip gaat ook op ons lijstje erbij! De kinderen willen dit ook meemaken en wij ook! Hele mooie foto's!
    Gr, Mariska

    BeantwoordenVerwijderen
  22. WOW, wat is dit gaaf zeg! En dat je ze kon aaien,geweldig hoor! Weer een mooie ervaring voor jullie. Wij hebben zelf met dolfijnen gezwommen en dat was ook zo super gaaf, maar dit zijn zulke bakbeesten,leuk hoor! Mooie foto's.
    Veel plezier nog,

    groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heel bijzonder, gaan we ook maar op ons lijstje zetten ! We hebben het al een keer eerder gedaan, midden in de zomer. Dat vonden we al heel bijzonder. Dit ziet er geweldig uit

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Nou Nou ik weet niet wat er nog komen gaat,maar dit slaat echt alles;wat een geweldige dieren en wat zijn we trots op Mandy die het zelfs presteerde een spinnetje in het donker te zien en nu deze prachtige lieverds gewoon aan te raken echt we zijn met stomheid geslagen.
    Wat laten jullie ons toch genieten en dan de prachtige verhalen van Rick het blijft zo spannend en heerlijk smeuig,ik blijf erbij op het moment dat je iets anders in je leven wil dan ben jij de top collum schrijver en heb je de wereld aan je lip hangen,echt we hebben weer genoten en bedankt om deze dag weer aangenaam te sluiten,liefs Papa en Mama

    BeantwoordenVerwijderen
  25. hey mandy en rick .. jeetje wat een ervaring zeg ongelovelijk en wat zien de manatee's er vreselijk lief en betrouwbaar uit dat je het durfde mandy jeetje .. wat is de lucht mooi en schoon in amerika het is echt een hele andere wereld ongelovelijk je zou toch zo je spullen pakken en verkassen .. jullie hebben weer een dag gehad waar je nooit over uitgepraat zal wezen dat weet ik zeker ..tot de volgende blog het is een genot om te lezen en de foto's te zien zo maken wij het ook een beetje mee .. liefs xxxx van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hier nog meer liefhebbers van foto's dus ga zeker door met het plaatsen.
    Het maakt de verhalen alleen maar leuker.
    Het is een onvergetelijke dag voor jullie geweest, hopelijk volgen er nog meer deze vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wauw, wat een avontuur!
    Je schrijft hey ook zo heerlijk op allemaal.
    Wij genieten met jullie mee!
    Dat je dan nog zelfs een gaatje in je vakantietijd vind om onze blog nog te lezen zeg!

    Geniet ervan hoor!
    Heel veel leive groetjes,

    John Anne & Tim

    BeantwoordenVerwijderen
  28. We hebben jullie weer gevonden en hebben heerlijk 5 dagen in een keer kunnen lezen. En de laatste dag is wel heel bijzonder hoor. Echt weer een aanrader om te doen en wat een lieve beesten zeg.
    Mooie foto's weer en leuk geschreven.
    Het winkelen gaat nu wel vanaf het begin lekker bij Mandy....Gaat de Ipad ook nog lukken?
    Veel plezier verder en een fijne vakantie

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Hoi

    Zo dat is gaaf he! Misschien ook iets voor ons lijstje!

    Groeten,
    Anthonie

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Erg mooie foto's, vooral van die manatee zijn hoofd waarbij je zijn oogje ziet.......ik blijf het rare beesten vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. schitterend ... :) moet echt een machtig gevoel geven om dit mee te maken

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wow wat mooi. Manatees zijn zo mooi. Lijken echt op koeien. Mooie foto's ook hoor. Heel mooi. Wat een prachtige vakantie hebben jullie. Nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. moniquemulder03-11-2010, 17:25

    Tjonge wat stoer zeg! Wel knap buuf dat je dat durft! Zou ik denk ik niet doen. Maar aan de andere kant...als je er dan toch bent wil je dit niet missen!Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Reny (AA forum)08-11-2010, 19:17

    Wat een prachtig verslag.
    Wij gaan in sept. 2011 naar Florida en het zwemmen met manatees staat zeker op onze to-do-list.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Manatees zijn zo schattig! Zou later ook wel een keertje zo met ze in het water willen zijn!

    Mijn ouders hebben zelfs een manatee geadopteerd voor mij, hij leeft in Florida :)

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Hoi Rick & Mandy,

    Met veel plezier heb ik jullie blog gelezen.
    Ik ga in november naar florida en was heel nieuwsgierig waar jullie deze trip met de manatee's geboekt hebben.
    Ziet er echt SUPER uit!

    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje plaatst, dat is gezellig.
Groetjes Rick & Mandy

Bezoekers

Branica